Goda nyheter

Jag är så glad i dag! Alma fick plats på den skola som vi valt i första hand! Sån lättnad… Sen blir skolan säkert en utmaning ändå, men en bra skola är ju en början.

Vi hade möte med logopeden igår och det blir ingen ändring i diagnosen utan expressiv språkstörning kvarstår. Vilket också känns ”skönt” eftersom jag var rädd för att det skulle ändras till generell språkstörning. Men hon klarade faktiskt språkförståelsetestet. Hon ligger precis på gränsen mellan normalspannet och under medel. Men om hon fick frågorna som hon missade repeterade så hamnade hon inom normalspannet. Puh…  Logopeden tyckte också att vi nu ska fokusera mer på grammatiken (för där scorar hon riktigt lågt), och mindre på uttal eftersom hon faktiskt kan alla språkljud men har problem att få till dem i spontantalet.

Logopeden sa återigen att hon tycker att det finns vissa frågetecken kring fokus och uppmärksamhet. Hon trodde att det verkar som om det Alma missade på språkförståelsedelen beror på just brist på uppmärksamhet på uppgiften. Vi tänker i alla fall inte dra igång en utredning igen i nuläget utan avvaktar och ser hur det går i förskoleklass först. Och vi kan ju beskriva för skolan att hon har vissa svårigheter att fokusera utan att ha det på papper från en neuroutredning. Syftet är ju att få rätt stöd i första hand och inte en diagnos.

Ja, det var väl det.

Annonser
Det här inlägget postades i Hoppfullt och glatt, Hos logopeden, Skolan, Språkstörning, Utredning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s