Skolval

Ja, då är tiden inne då. Hur overkligt det än känns att välja skola. Så läskigt att det är sista terminen på den trygga förskolan. Jag får redan separationsångest. Men men, livet rullar på och nu ska vi välja. Det är väl två skolor som är relevanta för oss. Den skola som vi tillhör enligt närhetsprincipen är väl mest opraktisk för oss. Vi måste korsa två ganska hårt trafikerade vägar för att komma dit. Dessutom ligger barnens förskola helt åt andra hållet, nämligen mittemot vårt förstahandsval.  Det skulle alltså bli väldigt omständlig och tidskrävande procedur att lämna och hämta på två helt olika ställen. En annan nackdel är att de flesta av Almas kompisar kommer att gå på den andra skolan som ligger nära förskolan. Däremot verkar skolan helt ok när jag läst på, tryggt, ganska liten, engagerade lärare osv. Ett plus är att den innehåller både särskola och kommunikationsklasser för barn med autism och tal- och språksvårigheter, vilket jag tror kan göra atmosfären mer accepterande och lärarna mer kunniga.

Den skola som vi kommer välja i första hand ligger som sagt längre bort men är smidigast att ta sig till eftersom det inte är massa bilvägar att korsa. Och hon kommer ha sina förskolekompisar där. Skolan har väldigt gott rykte och i en granskning lyftes det fram att deras arbete med barn i behov av extra stöd var en av skolans styrkor. Det som kan bli svårt är ju att vi inte tillhör den skolan och att det är större söktryck samt att 08:orna är en stor barngrupp. Men vi kommer att yrka på särskilda skäl för att få plats, särskilt vikten av tryggheten av att få gå med barn som hon känner.

Man får väl iallafall vara glad för att båda alternativen verkar bra. Vi får se hur det går, i februari kommer besked så håll tummarna…

Annonser
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s