Bara lite till…

Knappt två veckor kvar på semestern. Det har gått så himla snabbt. Som alltid… Det är väl inte jätteavkopplande att vara dygnet runt med en tvååring (kan man snabbspola förbi ett år eller så?) och en fyraåring kan jag väl inte påstå. Skulle behöva ett par veckor ledigt. Långa sovmorgnar, sena frukostar, promenader och lite uteserveringar och solnedgångar vid havet. Det får väl bli sen om sisådär 15-20 år. Men det är klart att det är mysigt att få massa tid med familjen också. Och jag blir stressad när jag tänker på att det snart är tillbaka till reality. Blir säkert en hektisk höst; mycket på jobbet, renovering, Alma byter avdelning på förskolan, ny logoped… Jag drömde till och med om logopeden i natt så jag antar att hjärnan börjar vakna till igen.

Vi har haft en lugn sommar, mest varit på landställen, bad, djur och kompisar. Vi har inte hållit på med någon uppstyrd språkträning alls. Kändes som vi alla behövde ett break. Därav bloggpaus också.

Men Alma älskar ju sagor och sånt så det har vi försökt hitta på lite kring. Kanske några tips för andra:

  • Sagostigen (Malmköping)
  • Tonerspel (Skokloster)
  • Vi har byggt en lekstuga till barnen som blev en kiosk. Väldigt uppskattad och väldigt språkfrämjande! Vi ställde även till med dockteater i affärsluckan, ”Bockarna Bruce”, ”Guldlock” och ”Askungen”. Alma satt som förstenad. Sedan spelade hon upp samma för oss och hon kom ihåg alla små detaljer och rekvisita.
  • Barnteater. Finns en hel del under sommaren. T ex Hågelbyparken utanför Stockholm har barnteater varje torsdag hela sommaren.
  • Och så massa böcker förstås. Vi har åkt en del bil så vi har fyllt baksätet med böcker.

bild77-2

Annonser
Det här inlägget postades i Annat i livet, Leka med språket. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s