Tillbaka till vardagen

Sommarlovet var så långt när det började. Men nu är det slut… I morgon är det dags för förskolan igen. Jag hade lite blandade känslor när ledigheten började. Förra sommaren var mest kaos. Vi såg framför oss hur mysigt det skulle bli att vara lediga tillsammans. Men det mesta blev inte alls som vi tänkt. Trotsåldern, eller vad det var Alma klev in i under senvåren, var som en smärre chock. Hon krisade rejält och vi kunde knappt göra nånting. Och en nyfödd bebis på det. Med det färskt i minnet var jag beredd på något liknande och visste inte riktigt om jag hellre hade stannat kvar på jobbet.

Men det blev mycket bättre. Vi har haft en riktigt fin sommar. Vi har kunnat sova borta och gjort massa utflykter. Nu känns det lite vemodigt faktiskt. Det är sån lyx att få all den här tiden. Man inser hur extremt viktigt tid med sina barn är. Inte bara i kvalitet men i kvantitet. Det är verkligen så viktigt att umgås med sina barn i massor. Man lär känna varann så mycket mer än på de där ynka två-tre timmarna om dagen man får i vanliga fall. Så det är lite ledsamt att tänka på hur drastiskt mycket mindre tid det blir nu… Men det är ju som med allt, man kommer in i det. Det är mest omställningen som är jobbig.

För att underlätta för Alma att berätta allt vi gjort i sommar ska vi göra en fotobok, liknande den hon har till vardags. Fast en sommarlovsbok bara med bilder från sommaren så hon kan visa för barnen och personalen.

Annonser
Det här inlägget postades i Annat i livet, På förskolan. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tillbaka till vardagen

  1. Kristina Isberg skriver:

    Vi har alltid fotat väldigt mycket under hela Kristians uppväxt och de finns alltid ”framme” och minst en gång i veckan kommer något album fram, för att minnas, för att känna igen någon vi träffat som vi ”pratar” om, lärare m.m. Det är så viktigt att kunna ”hänga upp” verkligheten på något och oerhört viktigt i kunskapsinlärning också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s