”Jag kan inte prata”

I morse försökte Alma säga nånting men hittade inga ord. Då sa hon: ”Jag kan inte prata”. Det var väl mer ett konstaterande än att hon var ledsen över det. Men mitt hjärta gick sönder lite i alla fall.

Kanske blir det mer sånt nu när hon blir äldre och börjar förstå. Hoppas bara vi hittar ett sätt att hjälpa henne att behålla självförtroendet ändå.

Annonser
Det här inlägget postades i Språkstörning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Jag kan inte prata”

  1. Kristina Isberg skriver:

    Vi hade alltid papper och penna i närheten när vår kille var liten (används än idag) och han ritade ofta när ordmobiliseringen inte fungerade kanske ett tips att ge henne den möjligheten. Det blir ett sätt att kompensera för svårigheterna. Vi redde ut många konflikter som uppstått i skolan med hjälp av seriesamtal som innebär att man ritar rutor på ett papper och vi ritade in det han kunde berätta med ord sedan ritade han streckgubbar i rutorn på det han inte hittade ord för . Bilder har också varit till hjälp många gånger. Teckenspråk ville han aldrig ta till sig och skolan var inte heller intresserad tyvärr.

    • minalma skriver:

      Kanske kan det vara nåt när hon blir lite större. Hon är dessvärre helt ointresserad av att rita och (p g a hennes motorik?) hon ritar fortfarande bara streck och cirklar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s