Första utredningsdagen

Idag var Alma hos psykologen på NU-teamet med Johan. Jag var orolig att hon inte skulle vara på humör att samarbeta men det hade gått jättebra. Hon klickade med psykologen på en gång och hade ingen startsträcka som hon ibland har med vissa personer, eller när hon inte känner för att vara med.

Alma fick göra några begåvningstester. Det var ökande svårighetsgrad och när det blev för svårt bytte psykologen övning. Två saker som Alma fick problem med var att rita ett kors mellan fyra punkter, som tydligen många barn har svårt med. Hon hade inte heller kunnat sortera motordrivna- och icke-motordrivna fordon, t ex cykel och vagn i en hög och lastbil och motorcykel i en annan. Men hon hade klarat alla andra kategoriseringsövningar! Roligt att höra eftersom hon inte lyckades med det hos logopeden sist (även om jag tror att trötthet spelade in just då också). Johan kom hem och var väldigt imponerad över hur mycket hon klarade. Det är ju övningar som man inte direkt gör hemma och inte vet om att hon faktiskt kan. Puh. Känns skönt att det gick bra. Och skönt att Alma och psykologen fann varandra. Hur hon ligger till på testerna får vi veta senare.

Igår kväll satt vi och fyllde i ett föräldraformulär, Vineland-II, med massa olika påståenden inom områden som kommunikation, motorik, samspel och problembeteenden. Man skulle fylla i hur vanligt det var att barnet gjorde det som beskrevs självständigt och utan hjälp eller påminnelse. På slutet skrev man också lite fritt om barnets styrkor och svagheter. När man skulle beskriva karaktäristiska drag hos barnet kom vi på tre ord som verkligen fångar det mest utmärkande med Alma:

Sprudlande. Vilja. Integritet. 

Annonser
Det här inlägget postades i Utredning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s