Utredningar hit och utredningar dit

Vi fick veta från NU-teamet på SÖS att det är ca 8 månaders väntetid innan Alma kan få komma på en ny utredning. Inte en chans alltså att vi får något utlåtande innan ev plats på språkförskolan.

Idag pratade jag med en psykolog från BUP som vi träffat tidigare. Hon ville då remittera oss till Neuropsykiatriska resursteamet sydost i Farsta istället som är specialister på att utreda just autismspektrumstörningar hos barn under 4 år. Hon tog upp det idag igen. Hon sa att det skulle vara kortare väntetid där och att de är väldigt duktiga. Hon menade att de i Farsta är mer inriktade på just det här området, att NU-teamet gör mer allmänna utvecklingsbedömningar och medicinska utredningar. Hmm, undrar vad NU-teamet skulle säga om det? Almas läkare (neurolog som var med i NU-teamet under första utredningen) tyckte snarare att det var bättre att hon var kvar hos NU-teamet där hon varit förut.

Men ja inte vet jag, utredning som utredning antar jag? De gör ju säkert liknande tester. Vilka som är bäst det har jag ingen aning om. Man får väl hoppas att de är lika kompetenta på båda ställena. På ett sätt bra om det görs en utredning så snart som möjligt, helst innan vi måste tacka ja eller nej till språkförskolan. Men på ett sätt tänkte vi att det kanske är bra att det dröjer lite så att Alma blir lite äldre och resultaten mer tillförlitliga. Jag sa i alla fall ok att hon skickar en remiss så får vi väl se.

Annonser
Det här inlägget postades i Utredning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s