En liten uppdatering av läget

Jag hade telefonmöte med Almas läkare för ett par dagar sen. Hon hade fått provsvaren från blod och urin och allt såg normalt ut (bl a gluten, sköldkörteln och ett muskelprotein). Detta var för att se om de här sakerna kunde förklara hennes sena motorik. Hon skulle återkomma med resultatet från EEGt. Vi ska också utvärdera hur det går med melatoninet om ett par veckor. Vi pratade lite om det här med diagnoser. Hon sa att diagnoser främst är till för att förstå vilken typ av hjälp barnet behöver men alla barn är unika och utvecklas olika. En diagnos kan inte beskriva det individuella barnet eller ge en prognos.

Alma var hos sjukgymnasten förra veckan. Hon bedömde att Alma var lite sen motoriskt men såg inte något behov av behandling. Bara att aktivera henne så mycket som möjligt. Hon tyckte också att det kunde vara bra om Alma går 30h/vecka på förskolan istället för 25 (hon är alltså hemma på fredagar p g a att jag är föräldraledig). Så vi ska söka dispens. P g a hennes temperament är det också många gånger tufft att vara ensam med båda barnen. Alma kräver mycket uppmärksamhet och stimulans och det blir svårt när jag inte kan ge henne det. Det leder till onödiga konflikter vilket är jobbigt för oss alla (sen har vi också haft många fina dagar ska jag tillägga).

Igår kom logoped och pedagog från språkförskolan till Almas dagis och träffade henne och personalen. Vi kommer få svar någon gång i maj om hon får plats eller inte.

Annonser
Det här inlägget postades i Språkförskola, Utredning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s