Språkförskola

Första gången vi hörde talas om språkförskola tänkte vi bara ”Nej, Alma ska inte gå i särskola, hon ska gå med barn som pratar så att hon kan inspireras och lära sig. Inget är ju så viktigt för barn som att höra andra barn prata”. Men nu börjar vi svänga åt andra hållet i stället. Vilken lyx att få gå i en förskola som är helt inriktad på språkinlärning, små barngrupper, engagerad personal, logopeder, fokus på samspel och självkänsla etc etc. Språkförskolan i vår kommun är dessutom integrerad i vanlig förskola så det finns ju ”normaltalande” barn där också. Almas förskola är jättebra på alla sätt och personalen helt underbar. Men jag är ju orolig att Alma kommer bort lite. Förskolan är dessutom ganska stor med stora barngrupper. Alma är bland de yngsta på hennes avdelning och i underläge både språkligt och i ålder.

Så på fredag ska vi skicka iväg en ansökan till språkförskolan i vår kommun. Och idag ringde jag dit och bokade in ett besök. Visst finns en del osäkerhet fortfarande, logistiska frågetecken, och så hela snurren med ett förskolebyte (har vi ju gjort en gång och då skulle vi absolut inte flytta på henne igen var tanken). Men det känns bra att ansöka iallafall så den möjligheten finns om hon skulle komma in. Det slutgiltiga beslutet kan vi ju fatta då.

För bara några dagar sen kändes allt så förbannat hopplöst och tungt. Men nu känns det som att vi GÖR något iallafall.

Annonser
Det här inlägget postades i Språkförskola. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Språkförskola

 1. Helena skriver:

  Hej
  Jag har en dotter på 5 år som började språkförskola i höstas. Det var det bästa vi gjort!
  Vill Du veta mer säg till.
  Helena

  • minalma skriver:

   Vad roligt! Hur gick det för henne att byta? Jag känner mig orolig för att ta bort henne från den trygga miljön, personalen och kompisarna. Vi har redan bytt förskola en gång så det känns inte så kul att göra det igen… Men det kan ju också bli bättre! Och hon kommer få mycket mer hjälp och stöd så fördelarna väger nog över nackdelarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s