Veckan som kommer…

…Väntar tre föräldrasamtal, två hos olika logopeder och ett på förskolan ang resurs. Den som varit på ett samtal om sitt barn som inte är rakt igenom positivt vet att det kan bli en lite jobbig vecka. Ofta när vi varit hos läkare, psykolog, logoped etc och diskuterat Alma har man gått därifrån med en dålig känsla i hela kroppen som är svår att ta sig ur. Det är väl inte så konstigt när man pratar om ens barns svagheter och problem. Speciellt problem som ingen verkar kunna sätta fingret på eller ge några svar. Och ibland vet man inte hur man ska peppa upp sig själv igen, min man och jag känner ju samma sak så det blir mest att man sitter och är ledsna tillsammans och pratar om sin oro. Men jag ska stålsätta mig den här veckan, vi gör ju allt det här för Almas bästa, för att hon ska få all den hjälp hon behöver.

Vi har ju gått till logoped T sen Alma var strax över 2 år. Hon är trevlig och Alma och hon har fått en bra kontakt. Men hon har inte kunnat precisera Almas språkliga problem än eftersom hon har så svårt att förstå vad Alma säger. Vi har också känt att vi inte fått så mycket hjälp med vad vi kan göra hemma. En anledning är väl att Alma än så länge varit så liten och man inte kunnat ”träna” med henne än som med äldre barn. Men det har varit viss frustration och funderingar om en annan logoped skulle göra en annan bedömning. Därför har vi nu bett om remiss till en annan logoped för att få en ”second opinion”. Det blev log L och hon har träffat Alma en gång. Alma var inte så samarbetsvillig men några övningar kunde de genomföra. Hon ska nu till Almas förskola på måndag för att observera henne i den miljön och vi ska sedan träffa henne utan Alma på tisdag. Log T har gjort ett nytt språkförståelsetest och ett uttalstest och vi ska därför ha ett samtal om det på fredag. Vi ska också diskutera huruvida vi ska ansöka till språkförskola.

Samtalet på förskolan (tis em) ska handla om en ev resurs till Alma på förskolan. Jag är orolig att Alma kanske ”försvinner” lite på förskolan, att hon inte alltid hänger med, inte får tillräckligt stöd för att komma in i lekar (som kräver mer språk) och att personalen inte förstår henne/har tid att ge henne den uppmärksamhet och extra stöd som hon behöver. Hon hamnar ju ibland i konflikter och tar till hårdhandskarna när orden inte finns. Det skulle kännas bra om hon hade en resurs som kan ägna sig åt henne, göra språkövningar etc. Personalen har också hintat att de tror det skulle vara bra för Alma. Ett alternativ kan också vara att söka extra timmar till henne så att någon i personalen kan sitta ner och göra lite språkövningar några gånger i veckan. Vi får se vart det landar.

Hoppas alla håller sig friska så vi kan gå på alla dessa möten!

Annonser
Det här inlägget postades i På förskolan, Utredning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Veckan som kommer…

  1. Anja skriver:

    Ja. Den där dåliga känslan i kroppen som du beskriver är ren förlamande. Jag känner igen mej så väl. Varje gång man har varit på möten och utvecklingssamtal i skolan så blir det extra tungt några dagar.
    Skönt för er att det finns språkförskola. Jag hade önskat det till vår son men det finns inte där vi bor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s